В сянката на Борисов

Книгата и авторът

R66_kniga-4wЗа книгата

Книгата „До Чикаго и напред On Route 66“  описва едно пътешествие с кола по историческия Път 66 от българския град Чикаго до Лос Анжелис и завършва в бара на Джак Керуак в Сан Франциско.

Пътеписът включва и истории на българи в Америка.
В началото има кратки скици от Ню Йорк – сравнение с описанието за града отпреди 120 години, направено от Алеко Константинов на път за Чикаго.

Цветни фотогалерии от местата, описани в книгата, могат да се разгледат в настоящия сайт route66bg.com, също и във Фейсбук – facebook.com/rou66shots.

Графичните кодове по страниците позволяват на читателя с таблет или смартфон да стига лесно до снимките и различни видеоклипове.
Виж по-подробно темите в книгата тук.

Авторът за книгата си в бТВ „Преди обед“ – виж тук.
Авторът за книгата си в „Пуснете водата“ с водещ Любен Дилов по ТВ7 – виж тук, след 30-а минута и 20 сек.

Страници 216;

Формат 21/14,5 см;  60 х 90/16

Печатница „Инвестпрес“ АД – www.investpress.bg
ISBN 978-954-9281545
Цена 12 лв.
 

–––––––––-

За автора

Авторът Иван Бакалов е журналист, редактор на електронното издание e-vestnik.bg. През последните 20 години е работил като редактор или е бил автор в изданията „Сега”, „24 часа”, „Новинар”, „Труд”, „Плейбой”, „BIOGRAPH” и др.

Автор е на книгата „Заговорите против Живков” (изд. „Милениум”, 2008 г.), в която предава разказите на членове на политбюро, участвали в свалянето на Живков, също и на хора, които са лежали в затвора заради него, като ген. Цвятко Анев и т. нар. „Врачански атентатор”.
Автор е на книгата „В сянката на Борисов“ (изд.  E-press, 2011), описваща миналото и настоящето на тогавашния премиер Бойко Борисов.
Автор е и на книгата с пътеписи „Мачтите в края на улицата – 5500 км с кола из САЩ” (изд. „Сиела”, 2010 г.).

Фотографии

Снимките в книгата и в този сайт са на автора.